Jagalah ALLAH, ALLAH pasti akan menjagamu

"Sampai satu saat, kamu lelah dengan tujuan hidup bila kamu agungkan cinta selain cinta DIA"

Ya Allah...

Ya Allah, hatiku terlalu keras hingga sukar sekali untuk menitiskan airmataku apabila saat mengenangkan dosa-dosaku.. Engkau lunakkan hatiku dengan bacaan KalamMu dan Zikrullah agar ia kembali lembut mudah lentur untuk menerima hidayahMu, hingga lunturlah titik-titik hitam dosa-dosaku dan runtuhlah tabir yg menghijab antaraku denganMu..
Ya Allah, mulut dan lidahku terlalu kering dengan zikrullah dan KalamMu, Engkau basahkanlah ia setiap kali ku mengambil air wudu' solat kepadaMu, moga ia terus basah untuk menyebut nama-namaMu..

Ya Allah, hati dan mata ini terlalu buta melihat keagunganMu, Engkau cerahkanlah dan jelaskanlah ia kembali dengan airmata keinsafanku, moga ku sedar betapa Agungnya Engkau sebagai Tuhanku... Janganlah biarkan ia buta hingga daku tak kenal diriku sendiri didunia yang fana..

Ya Allah, tangan dan kakiku sukar sekali melakukan perintahMu namun terlalu mudah melaksanakan laranganMu, Engkau longgarkanlah urat-urat dan sendi-sendinya dengan keikhlasan hatiku, moga ia kembali mudah melakukan ibadat kepadaMu dan tak jemu melakukannya..

Ya Allah, selama ini, daku telah menzalimi jasadku, jiwaku, hatiku serta rohku apabila aku terus bergelumang dengan dosa dan noda.. aku semakin jauh dariMu, namun Engkau tak jemu sentiasa mengurniakan nikmatMu padaku..

Ya Allah, berikanlah petunjuk kepadaku dan bimbinglah daku ke jalan yg lurus, iaitu jalan yg Engkau redhai.. bukanlah jalan yang Engkau murkai dan juga sesat~

0 comments:

Post a Comment